TEMAN

DEMI MASA

Saturday, April 23, 2011

BAYI 16 BULAN JATUH DARI TINGKAT EMPAT HOTEL......TERSELAMAT

Seorang bintang: Helen Beard, dari Nottinghamshire, menerima Medal of Merit dari
Orange County Sheriff Jerry Demming di Orlando,kerana menyelamatkan hidup bayi

Is that how she caught her? Mrs Beard rushed to save the girl when she spotted her dangling from the balcony railings at the hotel in Orlando
Begitu kah bagaimana ia menyambut bayi itu?

Big drop: Eyewitnesses said Ms Beard was surprisingly calm following the drama at the Econolodge Hotel, in Orlando, Florida

Narrow escape: Jah-Nea Myles fell from the fourth-floor balcony of this Florida hotel - into the arms of a British tourist

Holiday miracle: The little girl fell from the fourth-floor balcony of the Econo Lodge Hotel in Orlando, Florida

FLORIDA : Seorang bayi perempuan terselamat setelah terjatuh dalam keadaan mencemaskan dari balkoni tingkat empat hotel, terima kasih atas kepada seorang manusia yang baik hati (Good Samaritan) menyambut bayi di saat ia jatuh menuju ke tanah.

Jah-Nea Myles, hanya berusia 16-bulan, jatuh di pelukan seorang pelancong British, Helen Beard, setelah ia bergegas untuk menyelamatkan bayi kecil itu ketika ia melihatnya tergantung di kekisi( pagar) balkoni hotel di Orlando, Florida. Bayi tersebut terlanggar kekisi di tingkat tiga saat ia jatuh, tapi terselamat secara menakjubkan tanpa banyak lebam-lebam. Bahkan dia kelihatan ' bermain-main' selepas itu.

Ibunya 20 tahun, Helena, berkata: " Saya bersyukur kepada Tuhan ketika ini kerana menyelamatkan nyawa anak saya. Saya juga berterima kasih kepada wanita itu kerana dia adalah 'malaikat' yang dikirim dari Syurga. "

Seorang saksi Kristell Friesen berkata: "Kami mendengar semua orang berteriak dan hanya mengira mereka sedang bergembira di kolam renang, dan mereka semua mula berlari menuju tingkat bawah.

'Wanita itu betul-betul tepat di bawah balkoni, menghulurkan tangan dan menangkapnya. Semua orang gembira. 'Ibu gadis itu berkejar keluar dari hotel dan begitu bersyukur. "

Tetamu lain berkata: "Wanita ini begitu tenang dan berada di tempat yang tepat. Dia menyambut nya, tetapi bayi itu seperti melantun keluar daripada tangannya dan terlepas ke lantai. Dia mengangkat dan mendakapnya sehingga ibunya bergegas datang. "

Bayi ini di khuatiri menyelit melalui pintu balkoni yang terbuka dan kemudian menolak dulu kepalanya melalui kekisi keselamatan sebelum terjunam ke bawah tanah.

Where she fell: The girl's mother heard the screams and ran out of the bathroom to find the door on to the balcony was slightly ajar

Seorang jurucakap Pejabat Orange County Sheriff menggambarkan ianya memang satu 'keajaiban. "

Peristiwa Jah-Nea yang nyaris terkorban terjadi pada lewat malam Rabu , ketika dia sedang dijaga oleh rakan ibunya, Dominique Holt di bilik bersebelahan di Econo Lodge Hotel di Orlando. Miss Holt, yang mengaku pintu mungkin telah di biar terbuka sedikit, katanya Jah-Nea pasti merangkak ketika beliau pergi untuk menggunakan bilik mandi, kemudian telah tergelincir melalui kekisi di balkoni.

Puan Beard, 44, berkata kepada timbalan sherif ia berada di tepi kolam renang sekitar 11:00 malam ketika dia mendongak dan melihat seorang anak bergantung di kekisi tingkat empat.

Puan Beard yang sangat rendah hati berkaitan tindakan menyelamatkan bayi tersebut dan bersyukur bayi itu tidak mengalami sebarang kecederaan. "Dia benar-benar tidak gemar dengan semua perhatian ramai yang memberi ucapan tahniah," kata seorang pekerja hotel. 'Sejujurnya ia kelihatan sedikit malu dengan semua itu. "

Seperti ribuan pelancong Inggeris yang lain Beard menghabiskan Hari Easterdi Orlando bersama suami dan dua anak. Denise Rollins, jurucakap Pejabat Orange County Sheriff's , mengatakan Jah-Nea 'bermain-main' selepas jatuh, dan dibawa ke Arnold Palmer Hospital sebagai tindakan pemeriksaan susulan.

Ibu anak itu berkata: "Dia baik-baik saja. Tidak calar di tubuhnya. "

Jah-Nea dan ibunya tinggal di Longwood, Florida, tapi mereka tinggal di hotel pada hari cuti. Mereka bersama dengan Miss Holt, seorang teman dari North Carolina, yang tinggal di bilik bersebelahan dengan rakan-rakan.

Bahagian Kanak-kanak dan Keluarga Florida sedang menyiasat namun tiada dakwaan jenayah di rekod pada hari Khamis pagi.

Sumber: http://www.dailymail.co.uk/

No comments:

Post a Comment

ARKIB NEGARA

KATEGORI

agama (87) Akhlaq dan Nasehat (1) Aqidah (1) Bencana alam (20) Cerita nasihat (24) formula (1) haji (22) Jumaat (8) keluarga (18) Kesihatan (13) Luar Negeri (5) Mekah (2) politik (4) Ramadhan (30) sahabat (3) Sains (17) sajak (8) Seni (2) surah aljumuah (1) tips (18) Umum (51) video (9) video nasyid (1)

My Salute