TEMAN

DEMI MASA

Tuesday, April 26, 2011

MERENUNG DAN MEMIKIR PLANET INDAH CIPTAAN ALLAH: GAMBAR-GAMBAR DARI ISS

67:3

Yang telah menciptakan tujuh langit berlapis-lapis. Kamu sekali-kali tidak melihat pada ciptaan Tuhan Yang Maha Pemurah sesuatu yang tidak seimbang. Maka lihatlah berulang-ulang, adakah kamu lihat sesuatu yang tidak seimbang? (Al-Mulk:3)


DKEwy Beautiful Planet   Oh I so want to go to the ISS!

Sungai Nil

27:61

Atau siapakah yang telah menjadikan bumi sebagai tempat berdiam, dan yang menjadikan sungai-sungai di celah-celahnya, dan yang menjadikan gunung-gunung untuk (mengkokohkan)nya dan menjadikan suatu pemisah antara dua laut? Apakah disamping Allah ada tuhan (yang lain)? Bahkan (sebenarnya) kebanyakan dari mereka tidak mengetahui. (surah Al-Furqan ; 61)


Aurora Australis, New Zealand

5RIJz Beautiful Planet   Oh I so want to go to the ISS!

Bayang matahari terbenam di dalam Laut Caspian

36:38
dan matahari berjalan ditempat peredarannya. Demikianlah ketetapan Yang Maha Perkasa lagi Maha Mengetahui.(Surat Ya-sin : 33)

M4lpzx Beautiful Planet   Oh I so want to go to the ISS!

Crete, Greece dan Turki


HTV ke atas ISS berlatar belakangkan Pantai Timur Argentina13:2Allah-lah Yang meninggikan langit tanpa tiang (sebagaimana) yang kamu lihat, kemudian Dia bersemayam di atas 'Arasy, dan menundukkan matahari dan bulan. Masing-masing beredar hingga waktu yang ditentukan. Allah mengatur urusan (makhluk-Nya), menjelaskan tanda-tanda (kebesaran-Nya), supaya kamu meyakini pertemuan(mu) dengan Tuhanmu.

Lautan Pasifik Hawaii

Panel Solar ISS


3:190
Sesungguhnya dalam penciptaan langit dan bumi, dan silih bergantinya malam dan siang terdapat tanda-tanda bagi orang-orang yang berakal, (Surah Ali Imran : 190)


Berakhir matahari terbenam Afrika BaratGurun Somali


25:61
Maha Suci Allah yang menjadikan di langit gugusan-gugusan bintang dan Dia menjadikan juga padanya matahari dan bulan yang bercahaya.(Surah al-Furqan: 61)Bumi dan bintang-bintang


15:16

Dan demi sesungguhnya! Kami telah menjadikan di langit: bintang-bintang (yang berbagai bentuk dan keadaan) serta kami hiasi langit itu bagi orang-orang yang melihatnya.(Surah Al-Hijr : 16)

Klik untuk imej besar:
http://i.imgur.com/LFEoR.jpg
http://i.imgur.com/EkcU9.jpg
http://i.imgur.com/2XOBl.jpg
http://i.imgur.com/ry55e.jpg
http://i.imgur.com/1WxuV.jpg
http://i.imgur.com/K0w9S.jpg
http://i.imgur.com/1WxuV.jpg
http://i.imgur.com/aKT89.jpg
http://i.imgur.com/IAJbY.jpg
http://i.imgur.com/WSyng.jpg
http://i.imgur.com/8EHJP.jpg
http://i.imgur.com/FlyOX.jpg
http://i.imgur.com/RAXMT.jpg
http://i.imgur.com/7zrWZ.jpg

Gambar-gambar daripada : http://triggerpit.com

No comments:

Post a Comment

ARKIB NEGARA

KATEGORI

agama (87) Akhlaq dan Nasehat (1) Aqidah (1) Bencana alam (20) Cerita nasihat (24) formula (1) haji (22) Jumaat (8) keluarga (18) Kesihatan (13) Luar Negeri (5) Mekah (2) politik (4) Ramadhan (30) sahabat (3) Sains (17) sajak (8) Seni (2) surah aljumuah (1) tips (18) Umum (51) video (9) video nasyid (1)

My Salute