TEMAN

DEMI MASA

Tuesday, May 31, 2011

PERSEPSI AMERIKA

Ketika seorang lelaki berjalan-jalan di Taman Sentral di New York. Tiba-tiba dia melihat seorang gadis kecil sedang diserang oleh anjing 'pit bull'. Ia bergegas dan mula bertarung dengan anjing itu. Akhirnya ia berjaya membunuh anjing dan menyelamatkan nyawa gadis itu.

Seorang polis yang menyaksikan kejadian tersebut datang menghampiri dan berkata: " Anda adalah seorang Wira, besok anda boleh membacanya di semua surat khabar:" Warga Berani New York menyelamatkan nyawa gadis kecil " Lelaki itu berkata: -" Tapi saya bukan orang New York "" Oh, maka ianya akan ditulis di surat khabar di pagi hari: ' Warga Berani Amerika selamatkan nyawa si gadis kecil' "- jawab polis" Tapi saya bukan orang Amerika! "- kata lelaki itu" Oh, jadi siapa anda ? ". Lelaki itu berkata: -" Saya seorang Saudi ".

Even the dog become confused

Esoknya berita di surat khabar berbunyi:" Ekstrimis Islam membunuh anjing Amerika yang tidak bersalah!.

No comments:

Post a Comment

ARKIB NEGARA

KATEGORI

agama (87) Akhlaq dan Nasehat (1) Aqidah (1) Bencana alam (20) Cerita nasihat (24) formula (1) haji (22) Jumaat (8) keluarga (18) Kesihatan (13) Luar Negeri (5) Mekah (2) politik (4) Ramadhan (30) sahabat (3) Sains (17) sajak (8) Seni (2) surah aljumuah (1) tips (18) Umum (51) video (9) video nasyid (1)

My Salute